DİYARBAKIR / SUR - Sur Rehberlik ve Araştırma Merkezi

BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI VE OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME KONULU ETKİNLİK KİTABIMIZ YAYINDA

2022-2023 Eğitim öğretim yılı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri kapsamında genel hedefimiz "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" ve Diyarbakır ili yerel hedefi "Olumlu Davranış Geliştirme" olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda kurumumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık hizmetleri bölümü olarak okul psikolojik danışmanlarına ve sınıf rehber öğretmenlerine okul ortamında uygulayabilecekleri örnek etkinlik içerikleri hazırlanmıştır. Bilinçli teknoloji kullanımı ile ilgili 7 adet (Dijiçark, Farkındalık bilgisayarı, Teknobulmaca, Bilinçli Teknoloji Treni, Drama ile farkındalık, Tabu, Teknopoly) etkinlik hazırlanmıştır. Olumlu Davranış Geliştirme ile ilgili 7 adet( Olumlu Davranış Ağacı, Butona Bas, Kırışmış Kalp , Deniz'e Yardımcı ol, Kukla, Buyrun Ne İsterdiniz?, Yap Bakalım) etkinlik hazırlanmıştır. Etkinliklerimiz İlkokul, ortaokul ve lise kademelerine uygun olacak şekilde planlanmıştır. Tüm etkinliklerde öğretmenlerin uygulamalarını kolaylaştırmak amacıyla yönerge hazırlanmış olup uygulamada dikkat edilecek noktalar belirtilmiştir.Sur Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri bölümü olarak öğretmenlerimiz için yararlı bir kaynak olmasını, uygulamayı yaparken öğrencilerle keyifli vakit geçirmenizi umuyoruz.

Etkinlik Kitabını İndirmek için Tıklayınız.

Anahtar Kelime: Teknoloji, Etkinlik, Olumlu Davranış, İnternet, Bağımlılık, Bilinçli Teknoloji Kullanımı, Bağımlılıkla Mücadele, Rehberlik, İletişim

Yayın: 17.01.2023 - Güncelleme: 17.01.2023 14:15 - Görüntülenme: 867